Mobilní verze webu Full web   Login  

Přijďte se nechat hýčkat  


Brow Bar 

Brow znamená anglicky obočí. Bar označuje místo, kde se obočí bude upravovat, barvit...
Bar i podle toho, že klientka zde neleží, ale sedí, a to na vyvýšené stoličce, křeslu, či lehátku. V podstatě jde o to, aby se služba dala provádět kdekoli – kadeřnictví, nebo třeba drogerie. Bez velkých nároků na prostor. U obočí totiž není potřeba, aby klientka ležela, spíše naopak. V sedě se s obočím pracuje lépe. U nás tuto službu najdete například v drogériích Sephora. Ve světě jde o velký boom, u nás se s tím setkáte už běžně v Praze. V Brně to teprve začínáme objevovat :-)


V čem se to liší od návštěvy běžné kosmetiky? V tom lepším případě Vám obočí upravuje kosmetička. Je totiž běžnou praxí, že obočí upravuje třeba i kadeřnice. V kadeřnických školách je totiž obočí součást praxe. Tak jako je masáž zad součástí praxe kosmetiček (ve škole, ne v kurzu). Ale netroufám si rozhodně tvrdit, že jsem masérka. Tím že je to činnost vedlejšího oboru, tak se její výuce věnují jen okrajově. A protože není kosmetička, jako kosmetička - není obočí, jako obočí.
A to je jedna z věcí proč vznikl Brow Bar. Potřeba oddělit kvalitní péči od té běžné.

To důležité na závěr - samotné techniky úpravy obočí. Ať už kosmetický kurz, nebo škola, faktem je, že učebnice pro výuku jsou deset let staré (ne li více), a tak je potřeba se vzdělávat v moderních trendech. Ať už jsou to nové tvary obočí, nové postupy, přípravky... U nás si lze udělat kurz Brow Master (a tím se vše dozvědět i bez cestování po světě).
Brow Bar je právě o těch novinkách. Už ne jen úprava pinzetou, ale nové druhy šetrných vosků, nebo třeba úprava obočí nití. Na barvení obočí lze použít nejen klasické chemické barvy, ale i Brow (bio) Hennu – a s tou už lze vyloženě kouzlit. Dokreslovat, stínovat a měnit tvar i u řídkého obočí. Právě kvůli barvení obočí touto hennou jsem si udělala kurz i já.

Těším se, až se poznáme :)




(c) - M.B.